Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 600g pomidorów (zważonych po przygotowaniu)
  • 400g malin (zważonych po przygotowaniu)
  • 10-20 listków bazylii
  • 4 łyżki soku z cytryny

Wykonanie przepisu

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać
z malinami, sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać
Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

Nasze porady

Konfitura ta przyrządzona z mniejszą ilością cukru białego (350 g) świetnie nadaje się jako dodatek do serów, mięs lub sosu BBQ.

Do góry