Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura wiśniowa z prażonymi migdałami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 50g cukru Dark Muscovado
  • 1kg wiśni (zważonych po przygotowaniu)
  • 100g migdałów

Wykonanie przepisu

Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż cukier rozpuści się i pokryje migdały. Następnie zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia
i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fixem, przełożyć do rondla i doprowadzić
do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem.

Nasze porady

Wiśniowa konfitura z powodzeniem sprawdzi się jako dodatek do owsianki.

Do góry