Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z truskawek i kiwi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara (sugerowana ilość)
  • 800g truskawek (zważonych po przygotowaniu)
  • 200g kiwi (zważone po przygotowaniu)
  • skórka z 1 limonki (sparzona, pokrojona na paski)

Wykonanie przepisu

Umyte i obrane truskawki zgnieść, dodać pokrojone na cienkie plasterki kiwi. Masę owocową wymieszać ze skórką limonkową i cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara. Następnie wsypać DIAMANT Konfitur-Fix i dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty nie przerywając mieszania. Jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, zamknąć, dla pewności można je odwrócić.

Nasze porady

Dla urozmaicenia aromatu pod koniec gotowania można dodać do gorącej konfitury pokrojoną laskę wanilii.

Do góry