Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Śniadanie na słodko

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na karmelizowany boczek:

  • 3 łyżki Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 100g cienkich plastrów bekonu

na amerykańskie naleśniki:

  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT
  • 170g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • łyżeczka oleju
  • małe jajko
  • 120ml mleka lub maślanki

na owsiankę migdałowa z pomarańczą:

  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT
  • 100g płatków owsianych
  • 250g mleka, lub pół na pół wody z mlekiem
  • 1 pomarańcza, obrana
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów włoskich

na jogurt z crunchy i granatem:

  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego, gęstego, np.grecki
  • 6 łyżek musli crunchy
  • pestki z połowy granatu

 

Wykonanie przepisu

Boczek: rozgrzać patelnię, boczek posmarować z dwóch stron syropem
za pomocą pędzelka. Smażyć na rumiano. Amerykańskie naleśniki: Składniki na ciasto dobrze połączyć, aby nie było grudek. Odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię. Smażyć małe naleśniki, podawać ciepłe, polane syropem. Owsianka migdałowa z pomarańczą: płatki ugotować w mleku, pod koniec gotowania dodając migdały. Owsiankę podawać z pomarańczą i orzechami, polaną syropem. Jogurt z crunchy i granatem: na dnie dwóch szklaneczek
lub miseczek rozłożyć musli, polać jogurtem. Wierzch udekorować pestkami granatu i polać syropem.

Do góry