Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Amerykanki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 150g Cukru białego DIAMANT drobny
  • 200ml mleka
  • 3 jajka
  • ½kg mąki
  • 100g masła
  • 2 łyżki sody oczyszczonej
  • 180g Cukru pudru DIAMANT

Wykonanie przepisu

Masło pokroić w kostkę, wyłożyć na dno garnka i roztopić na małym ogniu. Cukier biały DIAMANT drobny zmiksować z jajami, mlekiem, przestygniętym rozpuszczonym masłem. Porcjami dodawać mąkę i sodę. Całość dobrze wymieszać przy pomocy miksera. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem. Z masy formować dużej wielkości ciasta.

Piec w temperaturze 180°C, przez około 20 minut. Przygotować lukier – cukier puder DIAMANT wymieszać z  3 łyżkami gorącej wody – następnie całość mieszać do rozpuszczenia się. Ciastka wyjąć z piekarnika i po ostygnięciu posmarować grubą warstwą lukru.

Do góry