Amerykanki
Składniki
- 150g Cukru białego DIAMANT drobny
- 200ml mleka
- 3 jajka
- ½kg mąki
- 100g masła
- 2 łyżki sody oczyszczonej
- 180g Cukru pudru DIAMANT
Wykonanie przepisu
Masło pokroić w kostkę, wyłożyć na dno garnka i roztopić na małym ogniu. Cukier biały DIAMANT drobny zmiksować z jajami, mlekiem, przestygniętym rozpuszczonym masłem. Porcjami dodawać mąkę i sodę. Całość dobrze wymieszać przy pomocy miksera. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem. Z masy formować dużej wielkości ciasta.
Piec w temperaturze 180°C, przez około 20 minut. Przygotować lukier – cukier puder DIAMANT wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody – następnie całość mieszać do rozpuszczenia się. Ciastka wyjąć z piekarnika i po ostygnięciu posmarować grubą warstwą lukru.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.