Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Arbuzowe orzeźwienie

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 20g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • połowa arbuza
  • sok z dwóch limonek
  • garść posiekanej mięty lub melisy
  • woda gazowana

Wykonanie przepisu

Arbuza obrać, podzielić na dwie części. Jedną zmiksować z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara i sokiem z limonki. Drugą część pokroić w dużą kostkę i mrozić. Bezpośrednio przed przygotowaniem napoju wyjąć
z zamrażarki, włożyć do dzbanka lub szklanek razem z posiekaną melisą,
zalać do połowy pulpą z arbuza, cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
i limonki, resztę uzupełnić zimną wodą gazowaną.

Nasze porady

Napój będzie świetnym orzeźwieniem w ciepłe dni. Zachęcamy zabrać go ze sobą na piknik, w razie konieczności dosłodzić cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara w saszetkach.

Do góry