Arbuzowe orzeźwienie
Składniki
- 20g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
- połowa arbuza
- sok z dwóch limonek
- garść posiekanej mięty lub melisy
- woda gazowana
Wykonanie przepisu
Arbuza obrać, podzielić na dwie części. Jedną zmiksować z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara i sokiem z limonki. Drugą część pokroić w dużą kostkę i mrozić. Bezpośrednio przed przygotowaniem napoju wyjąć
z zamrażarki, włożyć do dzbanka lub szklanek razem z posiekaną melisą,
zalać do połowy pulpą z arbuza, cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
i limonki, resztę uzupełnić zimną wodą gazowaną.
Nasze porady
Napój będzie świetnym orzeźwieniem w ciepłe dni. Zachęcamy zabrać go ze sobą na piknik, w razie konieczności dosłodzić cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara w saszetkach.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.