Aromatyczne krewetki w pomidorach
Składniki
- 5g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
- 400g mrożonych krewetek
- 1 puszka pomidorów
- 1 cebula
- 1 pokrojony por
- 1 zielona papryka
- 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanych listków kolendry
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki chili w proszku
Wykonanie przepisu
Pokroić pomidory i cebulę na kawałki, paprykę w paseczki. Utrzeć na pastę starty imbir, rozdrobniony czosnek, cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara, sól, chili i sok z cytryny. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, następnie dodać pastę. Smażyć przez pół minuty, dodać pomidory i paprykę, dusić
pod przykryciem ok. 10 minut. Krewetki przelać wrzątkiem i osączyć na sitku. Dodać do sosu i gotować bez przykrycia 3 minuty, pod koniec dodać listki kolendry.
Nasze porady
Krewetki polecamy podawać z ryżem i kruchą, lodową sałatą.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.