Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Aromatyczne krewetki w pomidorach

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 5g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 400g mrożonych krewetek
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 pokrojony por
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanych listków kolendry
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki chili w proszku

Wykonanie przepisu

Pokroić pomidory i cebulę na kawałki, paprykę w paseczki. Utrzeć na pastę starty imbir, rozdrobniony czosnek, cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara, sól, chili i sok z cytryny. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, następnie dodać pastę. Smażyć przez pół minuty, dodać pomidory i paprykę, dusić
pod przykryciem ok. 10 minut. Krewetki przelać wrzątkiem i osączyć na sitku. Dodać do sosu i gotować bez przykrycia 3 minuty, pod koniec dodać listki kolendry.

Nasze porady

Krewetki polecamy podawać z ryżem i kruchą, lodową sałatą.

Do góry