Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Babeczki dyniowe z trzcinowym kremem maślanym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 170g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 280g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 250g dyni starej na drobnych oczkach
  • 3 jajka
  • 115g oleju roślinnego

na krem:

  • 200g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 200g masła
  • ok. 1 ¼  łyżeczki mleka
  • suszone kwiaty lawendy (suszone do dekoracji - opcjonalnie)

Wykonanie przepisu

Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Mąkę przesiać solą i proszkiem
do pieczenia. Jajka wymieszać z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT
i olejem, dodać dynię, połączyć. Masę wymieszać z mąką, nałożyć do foremek, piec 25-30 minut w temperaturze 190°C. Ostudzić na kratce kuchennej. Przygotować krem: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT na puszystą masę, dokładnie połączyć z mlekiem. Posmarować grubo wierzch babeczek.

Nasze porady

Babeczki posypać można kwiatkami lawendy.

Do góry