Babeczki Haloween
Składniki
na ciasto:
- 170g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
- 280g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 250g dyni starej na drobnych oczkach
- 3 jajka
- 115g oleju roślinnego
na krem:
- 200g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
- 200g masła
- ok. 1¼ łyżeczki mleka
- suszone kwiaty lawendy (suszone do dekoracji - opcjonalnie)
Wykonanie przepisu
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Mąkę przesiać solą i proszkiem
do pieczenia. Jajka wymieszać z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT
i olejem, dodać dynię, połączyć. Masę wymieszać z mąką, nałożyć do foremek, piec 25-30 minut w temperaturze 190°C. Ostudzić na kratce kuchennej. Przygotować krem: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT na puszystą masę, dokładnie połączyć z mlekiem. Posmarować grubo wierzch babeczek.
Nasze porady
Babeczki posypać można kwiatkami lawendy.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.