Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Babeczki z białą czekoladą i kremem malinowo-trzcinowym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na babeczki:

  • 100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 170g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • tabliczka białej czekolady
  • 130ml mleka
  • 50ml oleju
  • 1 jajo

na krem trzcinowo-malinowy:

  • 150g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 100g malin (świeżych lub mrożonych)
  • 250g serka typu mascarpone

Wykonanie przepisu

Czekoladę posiekać na małe kawałki. Mąkę przesiać z proszkiem
do pieczenia, szczyptą soli i cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT. Całość wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć mleko, olej i jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto przelać do uprzednio natłuszczonych foremek,
do 3/4 ich wysokości. Piec w temp. 190°C przez około 25-30 minut.
W tym czasie przygotować krem. Rozmrożone lub świeże maliny zblendować. Do miski wsypać cukier puder trzcinowy DIAMANT, serek mascarpone
oraz puree z malin. Całość wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia. Podawać posmarowane kremem malinowo-trzcinowym.

Nasze porady

W sezonie letnim maliny zastąpić można innymi owocami np. truskawkami, jagodami itp.

Do góry