Babeczki ze śliwkami
Składniki
- 250 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g cukru dry Demerara Diamant
- 150 g jogurtu naturalnego
- 100 g śmietanki kremówki
- 80 g oleju
- 100 g białej czekolady, posiekanej
- 6 śliwek węgierek
- Syrop trzcinowy Diamant
Wykonanie przepisu
Mąkę Wymieszać z proszkiem. Jajko połączyć z cukrem, jogurtem, śmietanką i olejem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać, na koniec połączyć z czekoladą. Rozłożyć do formy na 12 muffinek, wyłożonej papilotkami. Na każdej babeczce położyć i lekko docisnąć połówkę śliwki, skórką do dołu. Piec 25-30 minut w 180°C. Po upieczeniu polać syropem.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.