Bananowe muffiny z czekoladą
Składniki
- 120g Cukru brązowego DIAMANT
- 3 bardzo dojrzałe banany
- 250g mąki pszennej
- 100ml mleka
- jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 90g czekolady
- 2 łyżeczki kakao
- 80ml oleju
Wykonanie przepisu
Do miski wrzucić mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Składniki połączyć.
W drugiej miseczce wymieszać jajko z cukrem brązowym DIAMANT, dodać olej, zamieszać. Rozgniecione banany dokładnie połączyć ze składnikami mokrymi. Zawartość obu miseczek połączyć szybkimi ruchami, do momentu wymieszania się składników. Na koniec dodać pokruszoną czekoladę, lekko zamieszać łyżką. Ciasto wykładać do ¾ wysokości papilotek.
Wierzch babeczek pokryć kawałkami czekolady. Piec w temp. do 180°C,
przez ok. 20 minut.
Nasze porady
Babeczki bananowe świetnie smakują również w wersji z posiekanymi orzechami włoskimi.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.