Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Bananowe sushi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na masło orzechowe:

  • 50g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 400g prażonych orzechów ziemnych, solonych

na ciasto naleśnikowe:

  • 30g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 500ml mleka
  • 250g mąki
  • 3 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • łyżka oleju

Wykonanie przepisu

Masło orzechowe: orzechy zmiksować na wysokich obrotach, co jakiś czas zbierając nierozdrobnione orzechy ze ścianek miksera. Miksować tak długo aż do uzyskania kremowego masła, dodać syrop trzcinowy DIAMANT i ponownie zmiksować. Odstawić.

Ciasto naleśnikowe: zmiksować wszystkie składniki i usmażyć niezbyt grube naleśniki. Gdy ostygną, posmarować obficie masłem orzechowym, ułożyć obranego banana przy krawędzi naleśnika i zawinąć w rulon. Rulony ułożyć na talerzu lub tacce i schłodzić. Przed podaniem pokroić ostrym nożem na plastry o szerokości około 3 cm. Od razu podawać.

Do góry