Bananowe sushi
Składniki
na masło orzechowe:
- 50g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
- 400g prażonych orzechów ziemnych, solonych
na ciasto naleśnikowe:
- 30g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
- 500ml mleka
- 250g mąki
- 3 łyżki kakao
- szczypta soli
- łyżka oleju
Wykonanie przepisu
Masło orzechowe: orzechy zmiksować na wysokich obrotach, co jakiś czas zbierając nierozdrobnione orzechy ze ścianek miksera. Miksować tak długo aż do uzyskania kremowego masła, dodać syrop trzcinowy DIAMANT i ponownie zmiksować. Odstawić.
Ciasto naleśnikowe: zmiksować wszystkie składniki i usmażyć niezbyt grube naleśniki. Gdy ostygną, posmarować obficie masłem orzechowym, ułożyć obranego banana przy krawędzi naleśnika i zawinąć w rulon. Rulony ułożyć na talerzu lub tacce i schłodzić. Przed podaniem pokroić ostrym nożem na plastry o szerokości około 3 cm. Od razu podawać.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.