Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Bananowiec z żurawiną i czekoladą

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 150g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobnego
  • 150g rozpuszczonego masła
  • 175g mąki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki sody
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 banany
  • 100g posiekanej gorzkiej czekolady
  • garść posiekanych orzechów laskowych
  • 100g suszonej żurawiny namoczonej w rumie

Wykonanie przepisu

Masło utrzeć z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara drobnym,
aż powstanie gęsta masa. Dodawać pojedynczo jajka, rozgniecione banany, orzechy, czekoladę i żurawinę. W osobnej misce wymieszać starannie mąkę
z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać mieszaninę do masy maślano – jajecznej i mieszać aż do połączenia się wszystkich składników.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem. Piec w temp. 170⁰C,
przez ok. 45-55 min.

Nasze porady

Schłodzone ciasto można posypać cukrem pudrem DIAMANT, lub polać lukrem.

Do góry