Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Bananowiec z otrębami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 250g mąki
  • 150g otrąb pszennych
  • 100ml oleju
  • 2 jajka
  • 2 dojrzałe banany, rozgniecione
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

na lukier:

  • 100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 2 łyżki gorącej wody

 

Wykonanie przepisu

W dużej misce utrzeć cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, jajka
oraz olej. Mąkę, otręby i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do mokrych składników, dokładnie połączyć. Na koniec wmieszać rozgniecione banany, przelać masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temp.
w 180°C, przez ok. 60 minut. Gotowe ciasto studzić na kratce kuchennej, posmarować glazurą z cukru pudru trzcinowego DIAMANT, utartego z gorącą wodą.

Nasze porady

Do bananowca dorzucić można garść orzechów.

Do góry