Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Batoniki musli

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 50g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 50g masła
  • 100ml miodu
  • 200g płatków owsianych
  • 30g suszonej żurawiny
  • garść rodzynek
  • garść orzechów laskowych
  • garść pestek słonecznika

Wykonanie przepisu

Na małym ogniu rozpuścić masło, miód, cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara. Lekko uprażone na patelni płatki owsiane i dodatki zalać rozpuszczoną masą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę, po ostygnięciu, przykryć folią aluminiową, wygładzić i włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu, kroić na prostokątne batoniki.

Nasze porady

Do musli dodać można wiórki kokosowe, otręby, suszone śliwki itp.

Do góry