Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Batony musli

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 10g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • skondensowane mleko (puszka)
  • 100g nasion słonecznika
  • 50g pestek dyni
  • 150g suszonej żurawiny
  • 200g płatków owsianych
  • 100g posiekanych orzechów włoskich
  • 50g rodzynek

 

Wykonanie przepisu

Schłodzone skondensowane mleko przelać do rondelka, wymieszać z cukrem trzcinowym Dry Demerara DIAMANT. Dodać nasiona, płatki owsiane, żurawinę oraz wiórki kokosowe. Całość zmieszać aż do momentu powstania gęstej masy. Masę wylać na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia formę.
Piec przez 50 minut w temperaturze 130°C. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia i pokroić w batoniki.

Nasze porady

Batoniki urozmaicić można wiórkami kokosowymi lub orzechami nerkowca.

Do góry