Bezowe serduszka z kremem
Składniki
na bezowy spód:
- 5g Cukru pudru DIAMANT
- 3 białka
na krem:
- 15g Cukru pudru DIAMANT
- 250g serka mascarpone
- 100ml kremówki
do ozdobienia:
- ok. 100g malin (świeżych lub mrożonych)
- listki mięty
Wykonanie przepisu
Schłodzone białka ubić na sztywno z cukrem pudrem DIAMANT. Masę na bezy przekładać do strzykawki i wykładać na pergamin (dowolny kształt, np. serca). Bezy zapiekać w temp. 120°C przez około 80 minut. W tym czasie przygotować krem: mocno schłodzoną śmietanę i serek mascarpone zmiksować na gładką masę, stopniowo dodając cukier. Po upieczeniu bezy pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posmarować grubą wartswą kremu oraz ozdobić według uznania malinami i listkami mięty.
Nasze porady
Owoce malin zastąpić można dowolnymi owocami.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.