Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Bezowe serduszka z kremem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na bezowy spód:

  • 5g Cukru pudru DIAMANT
  • 3 białka

na krem:

  • 15g Cukru pudru DIAMANT
  • 250g serka mascarpone
  • 100ml kremówki

do ozdobienia:

  • ok. 100g malin (świeżych lub mrożonych)
  • listki mięty

Wykonanie przepisu

Schłodzone białka ubić na sztywno z cukrem pudrem DIAMANT. Masę na bezy przekładać do strzykawki i wykładać na pergamin (dowolny kształt, np. serca). Bezy zapiekać w temp. 120°C przez około 80 minut. W tym czasie przygotować krem: mocno schłodzoną śmietanę i serek mascarpone zmiksować na gładką masę, stopniowo dodając cukier. Po upieczeniu bezy pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posmarować grubą wartswą kremu oraz ozdobić według uznania malinami i listkami mięty.

Nasze porady

Owoce malin zastąpić można dowolnymi owocami.

Do góry