Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Blok orzechowy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 200g orzechów laskowych
  • 4 łyżki wody

Wykonanie przepisu

Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Cukier z wodą podgrzać
na patelni aż cukier się rozpuści i lekko zacznie się gotować. Dodać orzechy
i całość wymieszać. Przelać do wcześniej przygotowanej formy, wierzch wyrównać spodem mokrej łyżki. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.  Następnie wyjąć z formy. Zdjąć papier i podzielić na porcje.

 

Nasze porady

Tak przygotowany blok orzechowy, zapakowany w celofan i podarowany
w prezencie z pewnością ucieszy  bliskich. Zamiast orzechów laskowych można użyć np. migdały lub orzechy włoskie.

Do góry