Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Brownie

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 400g Cukru białego DIAMANT drobny
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao)
  • 150g mąki
  • 8 jajek
  • 300g masła

na lukier:

  • 150g Cukru pudru DIAMANT
  • 2 łyżki wody

Wykonanie przepisu

Czekoladę rozpuścić wraz z masłem w kąpieli wodnej. Jajka ubić, powoli dosypując cukier biały DIAMANT drobny i mąkę. Całość wymieszać z masą czekoladową. Ciasto wylać na uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę (średnica około 20 cm). Piec w temp. 180°C przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić ciasto do ostygnięcia. Podawać udekorowane lukrem (cukier puder DIAMANT wymieszać z dwoma łyżkami ciepłej wody).

Nasze porady

Ciasto można podawać z sezonowymi owocami np. malinami czy wiśniami.

Do góry