Brownie z fasolą adzuki
Składniki
80g fasoli adzuki, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości (waga przed moczeniem)
200g czekolady gorzkiej
100g masła
200g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
2 jajka
150g mąki pszennej
szczypta soli
Wykonanie przepisu
Fasolę zmiksować na gładko. Czekoladę rozpuścić z masłem w rondelku lub w kąpieli wodnej. Odstawić na chwilę do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem, połączyć z pure z fasoli, czekoladą z masłem, następnie z mąką i solą. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180°C. Ostudzić na kratce. Brownie można przed podaniem oprószyć cukrem cynamonowym DIAMANT.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.