Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Brownie z kanzydowanymi wisienkami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 250g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 100g masła
  • 100g mąki orkiszowej
  • 75g syropu klonowego
  • 250g gorzkiej czekolady
  • 4 jajka
  • 50g wiórków kokosowych
  • 100g kandyzowanych wiśni

Wykonanie przepisu

Cały czas mieszając rozpuścić w garnku masło, cukier i syrop. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. Dodawać po jednym jajku, mieszać. Na koniec dodać mąkę i wiórki, całość wymieszać. Tortownicę (średnica
21 cm) wysmarować grubo masłem, posypać tartą bułką. Wlać masę,
na wierzch ostrożnie wsypać wiśnie. Wstawić do nagrzanego  piekarnika,
piec w temp. 160°C, przez 30 min.

Nasze porady

Dla ozdoby ciasto można polać roztopioną, gorzką czekoladą.

Do góry