Brownie z kanzydowanymi wisienkami
Składniki
- 250g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
- 100g masła
- 100g mąki orkiszowej
- 75g syropu klonowego
- 250g gorzkiej czekolady
- 4 jajka
- 50g wiórków kokosowych
- 100g kandyzowanych wiśni
Wykonanie przepisu
Cały czas mieszając rozpuścić w garnku masło, cukier i syrop. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. Dodawać po jednym jajku, mieszać. Na koniec dodać mąkę i wiórki, całość wymieszać. Tortownicę (średnica
21 cm) wysmarować grubo masłem, posypać tartą bułką. Wlać masę,
na wierzch ostrożnie wsypać wiśnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika,
piec w temp. 160°C, przez 30 min.
Nasze porady
Dla ozdoby ciasto można polać roztopioną, gorzką czekoladą.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.