Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasteczka kandyzowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Cukru białego DIAMANT 
  • Cukier kandyz kruszony DIAMANT 
  • 500g mąki
  • 2 płaskie łyżki stołowe proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 1 kieliszek rumu
  • 250g masła lub margaryny

Wykonanie przepisu

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, cukier biały DIAMANT, cukier waniliowy, skórkę cytrynową i rum. Dodać pokrojony tłuszcz. Wszystko ugnieść na jednolitą masę. Ciasto odstawić na godzinę
do lodówki. Potem ciasto cienko rozwałkować, wykrawać dowolne w kształcie ciasteczka. Posmarować rozmieszanym żółtkiem i obficie posypać cukrem kandyzem kruszonym DIAMANT. Piec w temp. 170-180°C, przez ok. 10 minut.

Do góry

Menu