Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasteczka kokosowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 125g Cukru brązowego DIAMANT
  • 320ml mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 250g wiórków kokosowych
  • 70g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Wykonanie przepisu

Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia. Wymieszać wiórki kokosowe, cukier brązowy DIAMANT, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko
i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze
się połączą. Masą napełnić foremki, dbając aby masa za każdym razem
była dokładnie wymieszana. Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.
Piec na złoty kolor, przez około 25-30 minut. 

Do góry

Menu