Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasteczka migdałowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 80g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • 150g miękkiego masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 60g migdałów

Wykonanie przepisu

Oddzielić białka od żółtek. Tłuszcz, cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara drobny, cukier waniliowy i żółtka wymieszać, dodać mąkę z proszkiem. Dodać posiekane migdały, wymieszać szybkimi ruchami. Następnie ciasto zagnieść na jednolita masę i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Z tak przygotowanego ciasta uformować małe talarki. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec 10-15 minut w temp. 180-190°C.

Nasze porady

Migdały z powodzeniem zastąpić można posiekanymi orzechami włoskimi.

Do góry