Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciastka owsiane z czekoladą

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • 50g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 200g masła
  • 170g mąki pszennej lub owsianej
  • 100g płatków owsianych
  • 50g posiekanych orzechów laskowych
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie przepisu

Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym DIAMANT na jasną puszystą masę, dodać jajko, ucierać przez krótką chwilę. Dodać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem, orzechy i płatki. Wymieszać, dodać posiekaną czekoladę, zagniesć ciasto. Jeśli jest zbyt lepkie, dodać jeszcze mąki, uformować wałek, zawinąć w folię i schłodzić. Schłodzony wałek pokroić na plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować syropem trzcinowym złocistym DIAMANT, piec około 15–20 minut w 190°C. Po ostudzeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku.

Do góry