Ciastka owsiane z czekoladą
Składniki
- 100g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
- 50g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
- 200g masła
- 170g mąki pszennej lub owsianej
- 100g płatków owsianych
- 50g posiekanych orzechów laskowych
- 100g gorzkiej czekolady
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie przepisu
Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym DIAMANT na jasną puszystą masę, dodać jajko, ucierać przez krótką chwilę. Dodać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem, orzechy i płatki. Wymieszać, dodać posiekaną czekoladę, zagniesć ciasto. Jeśli jest zbyt lepkie, dodać jeszcze mąki, uformować wałek, zawinąć w folię i schłodzić. Schłodzony wałek pokroić na plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować syropem trzcinowym złocistym DIAMANT, piec około 15–20 minut w 190°C. Po ostudzeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.