Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasto czekoladowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 250g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 125g masła
  • 250g gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 60g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie przepisu

Masło i gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić
na sztywno. Żółtka dodawać stopniowo do masy czekoladowej, mieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem, ubite białka i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temp. 165°C, przez 45 min.
Gotowe, przestudzone ciasto udekorować polewą.

Do góry

Menu