Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasto jogurtowe z owocami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 250g Cukru drobnego DIAMANT
  • 250g gęstego jogurtu naturalnego
  • 120g stopionego masła
  • szczypta soli
  • 3 duże jajka
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • 500g mąki pszennej
  • 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • garść owoców sezonowych: malin, borówek lub porzeczek

Wykonanie przepisu

W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki.
Suche składniki stopniowo łączyć z mokrymi, dokładnie mieszając.
Formę (24 cm) posmarować masłem i posypać bułką tartą.
Opłukane i osuszone owoce wmieszać w masę tuż przed wyłożeniem całości do keksówki. Wlać masę do uprzednio przygotowanej formy. Piec około 45 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu i przestudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem DIAMANT w tubie.

Do góry