Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasto kruszonkowe ze śliwkami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 170g Cukru pudru DIAMANT
  • 500g mąki pszennej
  • 500g mąki krupczatki
  • kostka masła
  • szczypta soli
  • 400g śliwek

Wykonanie przepisu

Do miski wsypać mąkę, cukier puder DIAMANT, szczyptę soli i posiekane masło. Zagnieść kruszonkę. ⅔ masy kruszonkowej wyłożyć formę i uklepać. Owoce umyć, pokroić, usunąć pestki i rozłożyć na kruszonce. Całość posypać pozostałą częścią kruszonki. Ciasto piec w temp. 180°C, przez ok. 40 minut.

Nasze porady

Ciasto kruszonkowe równie pysznie smakuje z malinami, porzeczkami
lub owocami sezonowymi.

Do góry