Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Ciasto z brzoskwiniami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 80g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 500g brzoskwiń (mogą być z puszki)
  • 140g schłodzonego masła
  • 150g mąki
  • 2 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia

do posypania:

  • Cukier puder DIAMANT w tubie

Wykonanie przepisu

Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, wypestkować (brzoskiwinie z puszki odsączyć). Schłodzone masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara, dodać jaja – całość zmiksować
na jednolitą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, całość połączyć miksując na małych obrotach. Okrągłą blachę natłuścić, wysypać bułką tartą i przelać masę na ciasto. Połówki moreli wykładać
na wierzch ciasta. Piec w temp. do 180°C, przez ok. 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypać obficie cukrem pudrem DIAMANT w tubie.

 

Nasze porady

Do ciasta dodać można pokruszone orzechy laskowe lub migdały.

Do góry