Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Cukierki ze skórki pomarańczy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • Cukier puder DIAMANT z aromatem cytrynowym
  • 1 łyżka wody
  • pokrojone w kostkę skórki z 2-3 pomarańczy

Wykonanie przepisu

Cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara rozpuścić z wodą na patelni.
Dodać skórki z pomarańczy i smażyć na wolnym ogniu aż całość zacznie
się karmelizować. Skórki przełożyć na arkusz papieru do pieczenia i obsypać cukrem pudrem DIAMANT z aromatem cytrynowym - skórki wymieszać
tak aby całe pokryte były cukrem pudrem.

Nasze porady

Cukierki pomarańczowe są doskonałym sposobem na wykorzystanie skórek
z pomarańczy. Możemy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
i używać do pieczenia ciast. Możemy również ładnie je zapakować i wręczyć
jako drobny upominek lub dołączyć do prezentu. Jeśli chcesz zobaczyć,
w jaki sposób zapakować cukierki na świąteczny prezent,
zapraszamy na www.facebook.com/diamantowa.kuchnia.

Do góry