Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Cynamonowe bułeczki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na bułeczki:

  • 100g Cukru białego DIAMANT
  • 800g mąki
  • 50g świeżych drożdży
  • 500 ml litra mleka w temperaturze pokojowej
  • 200g miękkiego masła
  • pół łyżeczki soli

na nadzienie:

  • 120g Cukru cynamonowego DIAMANT
  • 200g miękkiego masła

do ozdoby:

  • kilka kryształków Cukru Gruba Rafinada DIAMANT

Wykonanie przepisu

Drożdże rozpuścić w mleku. Mąkę wymieszać z rozpuszczonym masłem, cukrem białym DIAMANT oraz szczyptą soli. Do masy dodać drożdże. Całość zagnieść na jednolitą masę, odstawić do wyrośnięcia. Przygotować nadzienie: cukier cynamonowy DIAMANT wymieszać z masłem. Ciasto podzielić
na 2 części, rozwałkować na dwa prostokąty o grubości ok 2 cm. Prostokąty wysmarować masą cynamonową i zawijać w okrągłe bułeczki.
Przed wstawieniem do piekarnika bułeczki ozdobą kryształkami
Grubej Rafinady DIAMANT. Cynamonowe bułeczki piec w temp. 230°
przez ok. 10 minut.

Nasze porady

Cynamonowe bułeczki podawać można ze szklanką ciepłego mleka doprawionego cukrem cynamonowym DIAMANT.

Do góry