Cynamonowe ciasto z cukinią
Składniki
na ciasto:
- 400g Cukru białego drobnego DIAMANT
- 250ml oleju
- 2 szklanki cukinii (startej na tarce wraz ze skórką)
- 5 łyżek Cukru cynamonowego DIAMANT
- 600g mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 jajka
na lukier:
- 150g Cukru pudru DIAMANT
- 2-3 łyżki gorącej wody
Wykonanie przepisu
Umytą cukinię zetrzeć (wraz ze skórką) na tarce o średniej wielkości oczkach
i wrzucić do miski. Dodać jajka, cukier biały drobny DIAMANT, delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem.
Piec około 45 minut w temp. 180°C. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Lukier przygotować mieszając cukier puder DIAMANT z wrzątkiem, następnie przyozdobić ciasto.
Nasze porady
Ciasto podane z filiżanką zielonej herbaty stanowi wymarzony deser na późne letnie popołudnia.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.