Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Cynamonowe ciasto z cukinią

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 400g Cukru białego drobnego DIAMANT
  • 250ml oleju
  • 2 szklanki cukinii (startej na tarce wraz ze skórką)
  • 5 łyżek Cukru cynamonowego DIAMANT
  • 600g  mąki
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 3 jajka

na lukier:

  • 150g Cukru pudru DIAMANT
  • 2-3  łyżki gorącej wody

 

Wykonanie przepisu

Umytą cukinię zetrzeć (wraz ze skórką) na tarce o średniej wielkości oczkach
i wrzucić do miski. Dodać jajka, cukier biały drobny DIAMANT, delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem.
Piec około 45 minut w temp. 180°C. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Lukier przygotować mieszając cukier puder DIAMANT z wrzątkiem, następnie przyozdobić ciasto.

Nasze porady

Ciasto podane z filiżanką zielonej herbaty stanowi wymarzony deser na późne letnie popołudnia.

Do góry