Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Cynamonowe muffinki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na muffinki:

  • 100g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • 250g mąki
  • 2 jajka
  • 250g jogurtu naturalnego
  • 75ml oleju (lub 125g masła)
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

do posypania:

  • Cukier cynamonowy DIAMANT

Wykonanie przepisu

W jednej misce połączyć szybkimi ruchami suche składniki – cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara drobny, mąkę, cynamon, sodę oraz proszek
do pieczenia. Do drugiej miski wlać olej, jogurt oraz wbić 2 jajka – całość wymieszać. Płynne składniki połączyć z suchymi. Ciasto wlać do ⅔ wysokości wysmarowanych masłem papilotek. Piec w temp. 180°C, przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepłe babeczki posypać cukrem cynamonowym DIAMANT.

Do góry