Cynamonowe muffinki
Składniki
na muffinki:
- 100g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
- 250g mąki
- 2 jajka
- 250g jogurtu naturalnego
- 75ml oleju (lub 125g masła)
- 2 łyżki cynamonu
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
do posypania:
- Cukier cynamonowy DIAMANT
Wykonanie przepisu
W jednej misce połączyć szybkimi ruchami suche składniki – cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara drobny, mąkę, cynamon, sodę oraz proszek
do pieczenia. Do drugiej miski wlać olej, jogurt oraz wbić 2 jajka – całość wymieszać. Płynne składniki połączyć z suchymi. Ciasto wlać do ⅔ wysokości wysmarowanych masłem papilotek. Piec w temp. 180°C, przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepłe babeczki posypać cukrem cynamonowym DIAMANT.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.