Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Czekoladowe muffiny z konfiturą wiśniową

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 70g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 90g mąki pszennej
  • 90ml oleju 
  • 80ml mleka
  • 2 jajka
  • 10g kakao
  • pół tabliczki startej czekolady
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • konfitura z wiśni
  • opcjonalnie: prażone migdały

Wykonanie przepisu

Wilgotne składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Suche składniki wymieszać w osobnej miseczce. Całość połączyć energicznie łyżką. Foremki do muffinek rozłożyć równomiernie na blasze do pieczenia. Do każdej foremki wlać ciasto do ½  ich wysokości, następnie przełożyć konfiturą i przykryć warstwą czekoladowej masy. Zapraszamy do przygotowania konfitury wiśniowej własnoręcznie: http://www.diamant.pl/konfitura-z-wiśni

Do góry