Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Czekoladowe naleśniki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 60g Cukru pudru DIAMANT z dodatkiem kakao
  • 250g mąki pszennej tortowej
  • 50g roztopionej gorzkiej czekolady
  • 200g jogurtu greckiego
  • ¾ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 60g roztopionego masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 dojrzałe banany
  • 2 kostki mlecznej czekolady (startej na tarce)

Wykonanie przepisu

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem pudrem DIAMANT z dodatkiem kakao. Do suchych składników dodać jogurt, mleko, jaja oraz masło. Całość wymieszać, stopniowo dolewając roztopioną czekoladę. Patelnię rozgrzać i delikatnie natłuścić. Ciasto na naleśniki wylewać chochlą na patelnię, tworząc placuszki, smażyć po kilka minut z obu stron. Gotowe placuszki ozdobić plastrami banana oraz oprószyć wiórkami czekolady.

Nasze porady

Czekoladowe naleśniki świetnie komponują się również z konfiturą wiśniową.

Do góry