Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Deser sernikowy z konfiturą i płatkami kukurydzianymi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 50g Cukru pudru DIAMANT
  • 250g sera ricotta
  • 250ml jogurtu greckiego
  • 10g cukru wanilinowego
  • konfitura truskawkowa
  • płatki kukurydziane
  • mięta i owoce do dekoracji

Wykonanie przepisu

Ser ricotta połączyć z jogurtem greckim, dodać cukier puder DIAMANT     i cukier wanilinowy, a następnie wszystko zmiksować na jednolity krem. Pucharki napełniać warstwowo. Dno wyłożyć konfiturą truskawkową, następnie krem i płatki kukurydziane. Dodać jeszcze dwie warstwy kremu przełożone konfiturą truskawkową. Na koniec ozdobić miętą          i ulubionymi owocami. Przed podaniem schłodzić w lodówce na około 60 minut.  

Nasze porady

Konfiturę truskawkową można również zastąpić konfiturą o innym smaku. Deser dobrze komponuje się także z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymi, przy czym jest nieco słodszy. 

 

Do góry