Wiemy jak osłodzić Ci życie

Babeczki z konfiturą

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox_6.jpg
Składniki: 

na kruche ciasto:

  • 60g Cukru pudru DIAMANT
  • 250g mąki
  • 1 jajko
  • 120g masła

konfitura malinowa:

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg malin (zważonych po przygotowaniu)
  • 4 łyżki soku z cytryny

 

Żółtko oddzielić od białka. Do żółtka dodać cukier puder DIAMANT, całość ubić. Następnie wmieszać miękkie masło, szczytę soli. Do wilgotnej masy dodać mąkę i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto chłodzić w lodówce przez minimum godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki, przełożyć do foremek i zapiekać
przez około 15 minut. Gotowe babeczki napełnić konfiturą z malin.
W celu przygotowania konfitury: maliny rozdrobnić, do masy owocowej wsypać cukier biały DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT, dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty, raz po raz mieszając.
Płynną konfiturą napełnić babeczki. Resztę konfitury przelać do słoików, zamknąć.

Nasze porady: 

Konfiturę wykorzystać można na wiele sposobów: do ciast, deserów, lodów, herbaty.

0

Do góry