Wiemy jak osłodzić Ci życie

Francuska konfitura z marchwi

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/marchew%20lightbox.JPG
Składniki: 
  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg marchwi (zważonej po przygotowaniu)
  • 3 cytryny

Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce lub rozdrobnić malakserem, odważyć 1kg. Cytryny wyparzyć, zetrzeć skórki i wycisnąć sok, dodać do marchwi. Całość wrzucić do rondelka wraz z cukrem żelującym DIAMANT 1:1,
d momentu wrzenia gotować przez 4 minuty. Gorącą, płynną konfiturą napełnić słoiczki i zakręcić.

Nasze porady: 

Świetne dopełnienie konfitury z marchwi stanowią posiekane migdały, których garść można dodać w trakcie gotowania.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry