Wiemy jak osłodzić Ci życie

Galaretka z czerwonej porzeczki

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox39.jpg
Składniki: 
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 280g Cukru białego DIAMANT
  • 900g czerwonej porzeczki (zważonych po przygotowaniu)

Owoce czerwonej porzeczki obrać z gałązek i listków, umyć, odważyć 900g, wsypać do garnka. Następnie rozgnieść je przy pomocy widelca, do momentu puszczenia soku. Całość zasypać cukrem  białym DIAMANT i gotować przez 8-12 minut. Po tym czasie przecedzić sok przez drobne sito. Sok wlać ponownie do garnka, dodać DIAMANT Konfitur-Fix, gotować przez 3 minuty. Następnie przelać do uprzednio przygotowanych słoików, natychmiast zakręcając, pozostawić do ostygnięcia.

Nasze porady: 

Galaretka z czerwonych porzeczek stanowi idealny dodatek do ciast, ciasteczek, gofrów i naleśników.

0

Do góry