Wiemy jak osłodzić Ci życie

Galaretka z czerwonych porzeczek

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox39_0.jpg
Składniki: 
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • ¾l soku z czerwonej porzeczki

Zmieszać ¾ l przestudzonego świeżego soku z czerwonych porzeczek
z opakowaniem Konfitur-Fixu i cukier biały DIAMANT. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając (sok z owoców o dużej zawartości pektyny,
takich jak czarna i czerwona porzeczka, agrest, pigwa, rabarbar należy gotować tylko 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki natychmiast zamykając lub przestudzić w miseczkach i od razu konsumować
np. z bitą śmietaną.

Nasze porady: 

Pod koniec gotowania do galaretki dodać można odrobinę rumu. Galaretki nadają się świetnie jako dodatek do deserów, ciasteczek, gofrów ale również do gorących napojów, którym dodadzą wyjątkowego smaku i koloru.

0

Do góry