Wiemy jak osłodzić Ci życie

Galaretka z jabłek

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox65.jpg
Składniki: 
  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 2kg jabłek (zważonych po przygotowaniu)

Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazdka. Owoce pokroić w kosteczkę
i wycisnąć sok przy pomocy sokowirówki. 1 litr soku zmieszać z cukrem żelującym DIAMANT 1:1, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć
ogień i gotować przez 4 minuty, ciągle mieszając.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry