Wiemy jak osłodzić Ci życie

Kawa egzotyczna

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox11.jpg
Składniki: 
  • 1-2 kostki Cukru trzcinowego DIAMANT
  • 3 łyżeczki drobno zmielonej kawy
  • 2 łyżki bitej śmietany
  • 0,5l wrzątku
  • 3 łyżki startej czekolady deserowej
  • odrobina startej skórki pomarańczowej 
  • 2 plasterki pomarańczy

do posypania:

  • Cukier cynamonowy DIAMANT

Zalać kawę połową wrzątku, dodać kostki cukru trzcinowego DIAMANT.
W pozostałej części wrzątku rozpuścić czekoladę. Podgrzać dwa wysokie kubki, na dno włożyć po plasterku pomarańczy. Do połowy napełnić naczynia kawą,
a następnie rozpuszczoną czekoladą. Udekorować bitą śmietaną, posypać otartą skórką pomarańczową i cukrem cynamonowym.

0

Do góry

Menu