Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura bananowa

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/bananowakonfitura.JPG
Składniki: 
  • 500g Cukru żelującego trzcinowego DIAMANT
  • 500g bananów (zważonych po przygotowaniu)
  • sok z 1-2 cytryn lub z 1 grapefruita

Obrać banany, odważyć 500 g, rozgnieść widelcem, dolać sok z cytryny
lub grapefruita oraz 1/8 l wody, wszystko wymieszać, dodać cukier żelujący
i doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając gotować przez 4 minuty.
Gorącymi, płynnymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast zamknąć.

Nasze porady: 

Najlepsze do przechowywania tego typu konfitur będą słoiczki z nakrętkami typu twist-off.

0

Do góry

Menu