Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura bananowo-ananasowa z pomarańczami

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox12.jpg
Składniki: 
  • 500g Cukru trzcinowego żelującego DIAMANT 
  • 200g bananów (zważonych po przygotowaniu)
  • 200g ananasów (zważonych po przygotowaniu)
  • 100g miąższu z pomarańczy

Obrać banany, odważyć i rozgnieść widelcem. Przygotować ananasy i miąższ
z pomarańczy. Wymieszać z cukrem trzcinowym żelującym DIAMANT
i doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając gotować 4 minuty.
Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.


0

Do góry

Menu