Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura dyniowa z nutką pomarańczy

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/dynia%20lightbox.JPG
Składniki: 
  • 500g Cukru żelującego DIAMANT 2:1
  • 1kg miąższu z dyni
  • 1 pomarańcza

Dynię obrać, miąższ pokroić w drobną kostkę, połączyć z szklanką wody
i zagotować. Pomarańczę wyparzyć, zetrzeć skórkę i dodać do masy dyniowej. Resztę pomarańczy pokroić w kosteczkę, dorzucić rondelka z dynią.
Całość gotować przez około 10 minut, nie przestając mieszać.
Po tym do masy wsypać cukier żelujący DIAMANT 2:1, wymieszać,
gotować na wolnym ogniu około 4 minut. Gorące konfitury wlewać
bezpośrednio do słoiczków, natychmiast je zakręcając.

Nasze porady: 

Do wykonania tej wyśmienitej konfitury owoc pomarańczy z powodzeniem zastąpić można cytryną.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry