Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura figowa

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox71.jpg
Składniki: 
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 250g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg fig (zważonych po przygotowaniu)
  • 50ml wody

Figi umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Owoce przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać Konfitur-Fix oraz cukier biały DIAMANT. Całość podgrzać – od momentu wrzenia gotować 4 minuty, ciągle mieszając. Gorące, płynne konfitury przelać do uprzednio przygotowanych słoiczków, natychmiast zakręcając.

Nasze porady: 

Podczas podgrzewania konfitur, można dodać sok wyciśnięty z cytryny.

0

Do góry