Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura grejpfrutowa z imbirem

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox103.jpg
Składniki: 
  • 500g Cukru trzcinowego żelującego DIAMANT
  • 500g miąższu owocowego z grejpfruta
  • 5cm korzenia imbiru

Grejpfruty wyparzyć, obrać ze skórki, pokroić, wyjąć miąższ.
Następnie owocową masę przełożyć do garnka, zasypać cukrem trzcinowym żelującym DIAMANT. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do masy. Całość doprowadzić do wrzenia, mieszając. Od momentu wrzenia, gotować przez 4 minuty. Płynnymi, jeszcze gorącymi konfiturami napełnić słoiki, natychmiast zakręcając.

Nasze porady: 

Konfitury przyrządzać można zarówno zimą i wczesną wiosną - z owoców cytrusowych lub świeżych pomidorów.

0

Do góry