Konfitura gruszkowa z chili
Polecany w kategorii/na stronie przepisów:
Promowane
W rankingu:
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej:
0
Poziom trudności:
łatwy
Obrazek przepisu:

Składniki:
- 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
- 1kg gruszek
- ½ cytryny
- ½ łyżki chili
Gruszki umyć, obrać, wykroić gniazdka, pokroić w drobną kostkę.
Masę owocową przełożyć do garnka, zasypać cukrem żelującym DIAMANT 1:1. Dodać sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz chili. Całość podgrzewać, mieszając. Od momentu wrzenia gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami wypełnić słoiczki, natychmiast zamykając.
Nasze porady:
Koniftura gruszkowa świetnie komponuje się również z dodatkiem kardamonu lub cynamonu.
Produkty w przepisie: