Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura gruszkowa z chili

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox75.jpg
Składniki: 
  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg gruszek
  • ½ cytryny
  • ½ łyżki chili

Gruszki umyć, obrać, wykroić gniazdka, pokroić w drobną kostkę.
Masę owocową przełożyć do garnka, zasypać cukrem żelującym DIAMANT 1:1. Dodać sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz chili. Całość podgrzewać, mieszając. Od momentu wrzenia gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami wypełnić słoiczki, natychmiast zamykając.

Nasze porady: 

Koniftura gruszkowa świetnie komponuje się również z dodatkiem kardamonu lub cynamonu.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry