Konfitura jabłkowa
Polecany w kategorii/na stronie przepisów:
Promowane
W rankingu:
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej:
0
Poziom trudności:
łatwy
Obrazek przepisu:

Składniki:
- 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
- 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
- 1kg jabłek (zważonych po przygotowaniu)
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka, pokroić w drobną kostkę i odważyć 1kg. Masę owocową przełożyć do garnka, zasypać cukrem białym DIAMANT
oraz DIAMANT Konfitur-Fix. Całość bardzo dokładnie wymieszać,
później doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Nasze porady:
Konfiturę jabłkową można przyrządzić dodając posiekane listki świeżej mięty, która nada jej wyjątkowego smaku.
Produkty w przepisie: